Punkaharjun Puutaito Oy

Puurakentamisen edelläkävijä

Puutaidon Kerimäen tuotantoyksikössä aloitettiin keväällä 2017 puutaloelementtituotanto. Entisessä betonihallista valmistuu nyt puutaloelementtejä Punkaharjun Puutaito Oy:n eri yhteistyökumppaneiden rakennuskohteisiin Etelä-Suomeen ja ympäri Eurooppaa.

Puu on terveellinen sekä turvallinen materiaali, ja teollinen puurakentaminen laadukas tapa rakentaa. Punkaharjun Puutaito Oy:llä on pitkät perinteet metsäteollisuuden puutuotteiden jatkojalostamisessa. Viime vuosien aikana on panostettu erityisesti elementtivalmistukseen, ja nykyään yritys tekee merkittävää yhteistyötä suunnittelijoiden ja rakennusliikkeiden sekä rakennuttajien kanssa.

Parempaa asumista puusta

Puu on hyvä ympäristölle, puu on hyvä asujalle. Puurakentamisen inhimillisyys luo oman leimansa kodikkaalle, yhteisölliselle ympäristölle. Punkaharjun Puutaito Oy:llä on yhdessä suomalaisten puutalorakentajien kanssa tavoitteena lisätä puun käyttöä niin kaupunkien rakentamisessa, julkisessa rakentamisessa kuin suurissa puurakenteissakin.

Korkealaatuisia puutaloelementtejä

Punkaharjun Puutaito Oy:n kehittämät puuelementit soveltuvat erinomaisesti mm. kerrostalorakentamiseen ja tila-elementeiksi. Mittatarkat seinä- ja välipohja- ja tilaelementit ovat kustannustehokkaita hankkia ja kevyitä kuljettaa. Esivalmistelluista puuelementeistä rakentaminen on myös nopeaa, sillä rakennustyömaalla tehtäväksi jää vain osien liittäminen toisiinsa.

Puu on myös ekologinen valinta. Puurakentaja on vahvasti mukana kiertotaloudessa ja jättää pienen hiilijalanjäljen.

Puuelementit valmistetaan kuivissa ja vakaissa tuotanto-olosuhteissa. Punkaharjun Puutaito Oy:llä on laadunvarmistuksen FC-merkki.

Tutustu yhteistyökumppanimme kohteeseen Norjan Verksbyenissä tämän videon avulla.

Yleiskuvaa hallista

Villoituskoneelta

Puolivalmista ulkoseinää

Valmiit ulkoseinät