Punkaharjun Puutaito Oy

Puutaito kasvaa ja kehittyy

Puun työstötaitoa jo lähes 30 vuotta

Punkaharjun Puutaito Oy on perustettu vuonna 1989. Vuosien myötä yritys on kasvanut kolme henkilöä työllistävästä ”puusepän pajasta” 50 henkilöä työllistäväksi teollisuuslaitokseksi, korkeaan laatuun ja varmoihin toimitusaikoihin nojaten. Tuotevalikoimamme on monipuolistunut ja toimitilamme moninkertaistuneet, mutta toimintaympäristö metsäteollisuuden ympäröimänä on pysynyt samanlaisena.

Yrityksen tuotevalikoimaan ovat alusta lähtien kuuluneet vanerista valmistetut rullanpäätulpat sekä erikoismitoitetut kuorma/arkkilavat. Lisäksi valmistetaan huonekaluja ja sisustuksen pientuotteita sekä seinäelementtejä Punkalive-tuotemerkin alla. Suomalainen koivuvaneri ja Kertopuu muuntuvat CNC-työstökeskuksissa niin huonekalujen kuin puutaloelementtienkin aihioiksi. Levyjen jatkoslinjalta puolestaan valmistuu pitkiä levykokonaisuuksia mm. autoteollisuuden tarpeisiin. Uusin aluevaltaus yrityksessä ovat puutaloelementit, joiden valmistus aloitettiin kesällä 2017.

Tuotantotilaa Punkaharjulla ja Kerimäellä yhteensä 1 ha.

Talvikuva Punkaharjulta

Punkaharjun Puutaito Oy:n tehdashalleja Taitotien varrelta.Puutaito ja ympäristö


Huolehdimme ympäristöstämme tuottamalla mahdollisimman vähän jätettä. Jätteen lajittelussa ja seurannassa meitä valvoo pakkausalan ympäristörekisteri.

Osan tuotannosta syntyvästä hakkeesta poltamme itse, käyttäen energian lämmöntuotantoon ja osan polttohakkeesta myymme paikallisiin lämpölaitoksiin.

Rinki


Suomalaista työtä

Punkaharjun Puutaito Oy:n tuotanto keskittyy Suomeen, Punkaharjulle ja Kerimäelle. Olemme Suomalaisen Työn liiton jäseniä ja Punkalive-tuotemerkkillemme on myönnetty Avainlippu-merkki sekä Desing From Finland -merkki.


Suomalaisen työn liitto